Оптоволокна в Тальному не буде ніколи (маю на увазі у кінцевих споживачів). Собівартість послуги надто дорога. А ще ціну накрутять за те, що бажаючих підключитись буде мало (одним не потрібно, інші не знають що це). Плюс, якщо не помиляюсь, там же потрібно конвертер якийсь ставити, оптику в звичайну мережеву карту не вставиш.... Коротше, зайві проблеми. Якщо вже й надумають, то це буде через багато десятків років, і тоді вже все буде на wi-fi чи якомусь 9G (уже про 5G заявляє один провайдер, хоча ми йому не віримо
).
Оптика потрібна більше там, де потрібна стабільно висока швидкість і надійність. А в Тальному, навіть у перспективі я такі проекти не бачу. Провайдерів, хостерів і крупних інтернет-магазинів у нас немає.
А щодо витої пари, тут теж проблем вистачає. Одне діло її кинути в багатоповерхівках, а інше протягнути по вулиці. Обмеження для неї 100-120 метрів. Ну, були діячі які 150-170 метрів один лінк робили. Але ж і цього мало для того, щоб підключити всю вулицю. Уявіть що у вас вдома є роутер на 48 портів, і підрахуйте, скільки знадобиться кабелю, щоб підключити 46 сусідів (1 порт для вас і один - вихід на інтернет). Врахуйте, що кожен наступний сусід живе все далі й далі. Якщо ширина одного двору - 20 метрів, то ви зможете підключити до 8 сусідів (160 метрів до 8-го). І це я малюю в ідеальних умовах. Бо якщо врахувати, що в сусіда гараж стоїть там, де ми хочемо протягнути кабель...
Тому провайдери зазвичай за підключення приватного сектору беруть значно більше грошей. (в селі під Києвом просять 1000 грн і більше).
А ще у нас все тісніше й тісніше затягують паски піратам. Скоро підемо по шляху Росії і цивілізованих країн. І смислу в тому, що в тебе буде 50 Терабіт/с не буде. Бо провайдер буде слідкувати, щоб ти не качав фільми, бо це порушення закону. А все, що не заборонене законом зазвичай займає мегабайти.
ЗІ: переголосував. Тепер у мене найгірший інтернет. Був один з кращих мабуть чи не в житті
Чуть не плакав, коли телефонував в ТП щоб відключили.