Ctrl+O, Ctrl+Р, Ctrl+А, Ctrl+Х, Ctrl+N, Ctrl+S, Ctrl+Z та ін.- всі вони є в 2007 (ті що були в 2003 я злегкістю "переніс" в 2007)
Тож бо й воно, це базові комбінації. Вони не тільки для екселю а й для офісу взагалі. Я більше про специфічні для кожного з офісних продуктів говорю. Наприклад, для Ворду:
-Контрол+U - ,Контрол+I, Контрол+B(відповідно підкреслений, курсив, жирний шрифт)
-Контрол+Е, Контрол+J, контрол+L, контрол+R (відцентрувати, по краях вирівняти, по лівому і по правому краю)
Це специфічні комбінації для ворду. Там ще були на збільшення шрифта (мені просто набридло бігати мишкою до випадаючого списку з розмірами шрифтів). Я вже звик (скільки мучився, доки звик) натискати Контрол+шіфт+0 (це в 2003 для збільшення на 1 пункт шрифту) а в 2000 офісі була інша комбінація. Яка вже й не памятаю( півтора роки на 2003 сиджу)
я б несказав що часи клавішних минули, клавіатура з мишкою "поруч ідуть" (особисто я надаю перевагу "Клаві" - робота швидше іде)
Минули... саме поняття "вікна" уже не сумісне з клавіатурою. Хто з досу(нортона/волкова/дос навігатора) починав - той зрозуміє. Тоді були клавішники, а зараз лише теплий спогад залишився
. Я лише 2ох таких людей бачив
Майже всі дії в принципі можна зробити і з клави, але деякі з них краще з мишки, тому що з клави їх не продумали. Ну хай би вже так і було, якби ж не міняли звичні комбінації. Зміни були. Особисто я на собі їх відчув. І знаєте що тупо? Зміна комбінації абсолютно ніякого логічного обгрунтування в собі не містить. Швидкість роботи програми явно не зміниться. І ви зі мною погодитесь...
А от мені офіси всілякі глибоко байдужі (забув Ворд, а Ексель і не знав),
я "мишковод"
у моїй сфері по іншому не можна... Хоча клавіатурні скорочення рулять і в Фотошопі...
Ну мені теж було байдуже. На парах інформатики я реально спав. Тому що офіс я тоді знав рівно на стільки - на скільки мені він був потрібен. А от зараз він став більше мені потрібен. Опановую сам. Хочу ВБ вивчити. Хай ексель за мене рахує скільки держава повинна повернути грошей на підприємство де я працюю. Тобі я думаю рано чи пізно теж знадобиться, а зараз ти його знаєш на стільки, на скільки він тобі й потрібен.