Якби мене запитали, що я думаю про емігрантів і взагалі еміграцію років 2 назад я б відповів, що виїжджають з України лише ті, котрим не вистачає клепки тут якось себе поставити і заробити чесно (чи відносно чесно) добрі гроші. Тому вони валять мити посуд і крутити хвости свиням аби тільки подалі з України. Цієї позиції своїх знайомих я не розумів. Знову ж таки покладав чималі сподівання на ЄС і асоціацію, як привід для якихось змін на краще, впровадження реформ, лібералізацію деяких процесів. Європу на блюдечку не принесли і навряд принесуть найближчі роки, щоб далі спокійно сидіти на попентусі.
А от на даний момент, думка змінилась, хоча я і зараз думаю і знаю, що тут (аби був інтернет і електрика
) можна заробляти гроші (при курсі в 40 грн просто афігіваючі гроші
), але набридло бачити підлість, срач, хитрожопість і бидлячість нашого плєбса. Кумівство і хабарництво, профанство т.з. еліт, синків і доць чиновників. Задрало постійний коловорот гівна в ВРУ, з їх недолугою політикою, задрала відсталість України в плані доступності загальновизнаних технологій чи сервісів, котрими вільно користується весь цивілізований світ, недосконалість законодавства і повний ахтунг в податковій сфері. Неймовірна кількість перепон і обмежень, котрі створюють перешкоди нормальному веденню бізнесу, те що в усьому світі є нормою в Україні являється злочином, наприклад, відкриття рахунку в іноземному банку чи користування деякими платіжними сервісами. Задрало, що нас вважають людьми 3 сорту і продавці з США і Європи відмовляються банально надсилати нам товари)) Коротше кажучи, дійшов до думки, що краще бути патріотом далеко за межами України, десь під пальмою в Тайланді=) І що виїжджають не лише з фінансових причин. В нас повноцінно жити можна лише з ДУЖЕ великими статками, щоб мати змогу провертати на болту цю прогнилу систему, а не бути піщинкою, яка нездатна прогнути її під свої потреби і світогляд.
А куди виїхати? Приваблює Баварія, але не знаю німецьку мову (рівень - Алес фур Дойчланд, арбайт махт фрай і назви спецпідрозділів та дивізій ваффен СС
) та й потрапити туди нуу дуже складно, якщо ти не фоксдольче, єврей чи чурка. Але дуже подобається атмосфера і розміреність життя старої Европи. На другому місці банальні Сполучені Штати Пендосії як рай для всіх IT-шніків і країна можливостей, з кліматом на любий смак, куди теж складно попасти, бо
грінкарт мало і попадають вони якимось рагулям і гопнікам, судячи з роликів на ютюбі. Ймовірніше потрапити по робочій візі. Будєм посмотрєть. Всяким "радянським жінкам" простіше - проштовхують ці питання "передком" і сіліконовими цицьками, але це не наш метод)) Цього року грінку не виграв, але з моїм везінням у конкурсах, сподіваюсь, наступного року все складеться краще і буду в шортлісту
Тому не знаю чи вв'язуватись зараз в інвестуванням у власну нерухомість, яка може стати частиною Мордору в найближчі роки (тьху-тьху-тьху) чи спокійно далі зашибати валюту, щоб виїхати білим чєловєком і розкрити свій потенціал, не починаючи з найнижчих щаблів соціальної драбини.