Не спалось.
Поставив я на пробу цю Вівальду. Нуу, якщо вони хочуть відродити хоча б половину з того, що може "старенька" Опера 12 на Престо, то їм ще працювати і працювати. Гнучкості і таких приємних оперних плюшок немає практично ніяких. З коробки зайняло 300 мб незрозуміло чого
Сайти відкриває швидше класичної Опери, але чисто візуально, бо видно що потім підвантажується решта контенту. Дурют народ.
З групуванням вкладок проблем немає, там чисто прорахунок в реалізації юзабіліті, важко тикати в ті вузькі стрічки над вкладкою і переключатись між ними. Мінімум доступних налаштувань, Вівальді так тупо своїм не відключеним кешем уб'є мені ССД, тому ставив браузер стендалоном в папку Темп, яка у мене на звичайному харді. Імпорт закладок і паролів не пробував, бо у мене якби жодного браузера у вінді немає, принаймні вінда так думає. І паролів теж. Можливо тому вона і не запитувала про імпорт. Зато ця
хроміна Вівальдіна в хісторі показала мені купу архівів і макетів над якими я працював останній тиждень, ще ДО встановлення цієї шняги. Видно всюдисуще коріння гугла проникло в комп, не інакше. Або ж затягнуло собі всі останні переглянуті документи із стандартних можливостей Вінди (які теж відключені у мене по ідеї). Загадка. Очищенням історії не дало жодного результату.
Вибісило також, дибільне брудне згладжування шрифтів як у всіх поделок на хром. Але там хоч знаєш як то лічити.
Дизайн інтерфейсу приємний сучасний, зроблений на чистому html5 і css&js (можна правити в блокноті, бо більше ніяк
) Гнучкості в налаштуваннях під себе взагалі ніякої, нічого не таскається мишкою і не прибирається. Є своє середовище для розробників. Сподобалось управління закладками і панеллю спіддіал. Прикольні ефекти, які можна накласти на сторінку, але знову ж таки до гнучкості Опери 12 їм далеко - в ній я налаштував собі власний режим зображення сторінки у вигляді контрастної чорно-білої з відключеним дизайном, але зі збереженою структурою сторінки і 1 кліком переключаю любу сторінку в режим "кінотеатр", актуально вночі.
Висновок поки такий - чергова спроба зліпити з хрому пулю.
Shift+Del