Сьогодні готуватимемо Путіна
Путі́н (фр. Poutine) - канадська страва із смаженої картоплі фрі, подрібленого сиру.
Відома вже понад 51 рік. Вигадав страву ресторатор із міста Квебек Фернанд Лаченс в 1957 році.
Що цікаво з канадської французької «
путін» перекладається як «
безлад», символічно, бо воно дійсно виглядає хаотично і безжально. Страва має багато різновидів і готується з чого прийдеться, але при умові, що це буде картопля, м'ясо та сир. Тому готове блюдо виходить дешевою та ситною. Можна звичайно додати трюфелі якісь, але Путін і трюфелі, це як свиня і бісер.
«
Путіна» подають в більшості канадських кафе та у ресторанах швидкого харчування.
Рецепт приготування Путіна (готуватимемо квебекський варіант)
Інгредієнти:
8 склянок порізаної соломкою картоплі,
0,5 л олії (для фрі),
6 курячих ніжок,
1 ст. ложку солі,
1 ст. ложку меленого перцю,
4 ст. ложки борошна,
6 сосисок,
8 склянок гарячого курячого бульйону,
2 склянки сиру.
Готується просто. Спочатку смажимо курині ніжки, змастивши їх сіллю і перцем. Картоплю ріжемо соломкою і смажимо в олії. Готове м'ясо і сосиски подрібнюємо і викрадаємо зверху на картоплю фрі, притрушуємо сиром. Готуємо з бульйону та борошна соус. Заливаємо ним все що наготували раніше. Готово.
Путін у томатному соусі, готується аналогічно, але бульйон замінюється на томатний соус (кетчуп).
Я не куштував, просто цікавий рецепт знущання з ВВПута.
