Кількість прихожан буде рости тільки за рахунок людей, які десь щось втратили в цьому житті або на чомусь обпеклися...
хм... А ще буде рости за рахунок людей, які легко піддаються впливу оточуючих. Або від того, що людина пережила певний "перехідний" вік, і починає розуміти, що життя не таке вже й довге. Їй стає страшно помирати, і вона починає вірити. А ще від того, що ... та стільки варіантів - навіть звичайна заздрість тягне в церкву. Треба ж помолитись щоб у сусіда корова здохла. А мода яка зараз пішла? політики всі поголовно стали істинними православними. За ними ж і люди тягнуться. У так званого "середнього" класу в Україні ходити в церкву стало реально модно.
А от шукати істину людина має сама, та й не знаючи що пропагує та чи інша релігія неможливо встановити істину. Істина встановлюється в пізнанні. Чим більше знаєш, тим більше наближаєшся до істини, хоча з іншої сторони - невірна інформація може завести в тупик.
"Я знаю, що я нічого не знаю"(Сократ). Колись нам один викладач по філософії навів приклад: уявимо що знання - це куля. Її обєм - це кількість знаннь. Тоді все що зовні неї - це непізнане. І чим більше ми знаємо, тим більша площа поверхні кулі - тобто ми більше знаємо, і одночасно з цим ми бачимо, як багато ми ще не знаємо.
А в питаннях релігії це особливо гостро - всетаки довести існування чи відсутність бога ще ніхто не зміг. Тому до істини дійти людина сама не зможе. Максимум, що вона зможе - це зрозуміти, що у неї є ВИБІР. І він в принципі буде завжди правильний.
народ перш за все має сам визначитись що він хоче. А він зараз хоче гречки і газу по 50. І не розуміє, що в світі зараз твориться глобальна ж.... . Треба самим вирощувати ту гречку і запасатися дровами. Хто цього ще не зрозумів, той фактично приречений.
Народ давно вже визначився - краще бухати і забути про всі проблеми.
В світі глобальна ж... уже й не твориться. Від кризи всі оговтались. Хоча я б і не сказав, що криза взагалі була. Як кажуть - "Економісти передбачили 9 із 5 економічних криз"
Якби нам не сказали, що буде криза, то ми б і не помітили. Але ж на кого тоді списати зростання цін і зовнішнього боргу?
А вирощувати гречку нема кому. Просто по тій причині, що це невигідно. Її ж потрібно у валки валити, щоб полежала, підсохла. І саме в цей період за законами Мерфі починаються дощі. 2-3 тижні і молотити її вже не потрібно. Краще посіяти рапс або соняшник. І пофіг що земля виснажується. Зате профіт моментальний.