Бо їх відяхами користується лише 20% в світі. Скільки буде економії...
Не перекручуй сказане. 20% ринку відеокарт у AMD, без врахування ОС. А от скільки з тих 20% припадає на користувачів лінухи, яких
всіх разом взятих в кращому випадку 2.5% (з інтелом, нвідія, радеонами) —
мізер, тобто ринок лінухи не приносить дохід, чому вони мають їх підтримувати? Можна хоч тисячу раз сказати AMD гівно, але це не прискорить вихід персональних драйверів VirusW-edition.
Наймасовіша онлайн гра у світі (Раз уже говориш про статистику).
WoT фрі-ту-плей. Голду чи танчика купив, підтримав розробників, щоб вони підтримували користувачів лінухи?
От тому і немає офіційного клієнта під лінух.
в 2015 я вперше пройшов халву підряд всі частини на лінуксі.
Сподіваюсь ліцензійну?
Я купив на розпродажі Orange Box, але проходив колись піратку.
У мене до маків особлива ненависть.
Ну от, в кожного свої девіації. Комусь і андроїда в будованого в холодильник вистачає, щоб в ютюбчику повтикати і книжку почитати, а комусь потрібно ядра збирати самому. Але навіщо собі життя ускладнювати, там де без цього можна обійтись, воно і так коротке що ппц. Я у наступному компі і вінду ліцензійну куплю, щоб не паритися. Практично повністю перейшов на куплений ліцензійний софт і на найкращий із фрі чи опенсорс. Ігри купую у стім. Це економить нерви і час на пошук кряків, торентів, перевірку чи не вліпили вірус, чи репак без глюків тощо. Місце економить на диску, бо непотрібно інсталятори тримати. З оновленнями проблем немає, спільнота до думки якої дослухаються, бо вона має право щось вимагати від розробника.
Абсолютна більшість користувачів маку яких я зустрічав (хоча й не всі) - тупі як валянки.
Користувачі і мають бути тупі в комп'ютерних справах, і не задумуватись, де знати сайт, на якому знайти рішення проблеми, яку вони в принципі не повинні були побачити ніколи. Це як з молдовських штукатурів вимагати знання гірських порід і технології виробництва цементу, їхня справа добре плитку класти, а не спочатку добувати саперною лопаткою необхідні складові і пробувати з них самим цемент зробити. Хто добре розбирається в технології виробництва цементу саму плитку кладе погано, хоча є виключення. Смисл в тому, що красноглазіки не приносять дохід розробникам, а користувачам абсолютно не потрібні перепони і зайві подразники при взаємодії з компом. В тому ж новому офісі Apple переробляли пороги на підлогах в рівень з полом, щоб розробники, які завжди про щось думають-творять не зашпортались і не збились з думки, яка може заробити компанії мільярди. А тут у лінухі на кожен пук щось шукай. Немає апаратного прискорення відео? Шукай. Немає vsync — шукай. Немає софта, шукай убогі аналоги, або страждай із вайнами тощо. Забагато часу на налаштування і поїдання кактуса, як на мене.
Особливо доставило дивитись на дівчину в маршрутці з якимось айфоном, яка вчить англійські слова на листочку...
Айфон, як і андроід, то вже з іншої опери. Тим не менше вона може розраховувати на підтримку і скоріше за все хоча б якийсь застосунок придбала, тому сама по собі є платоспроможним клієнтом, якого будуть всіляко окучувати і приділяти увагу. Тому насосані айфони і генерують прибутку більше, ніж всі андроїди. Чого далеко ходити, ти на роботі доступ до інфи маєш? Скільки вам грошей приносять користувачі на лінухі? От як тільки вони принесуть щось більше статистичної похибки, тоді і дрова з'являться. Навіть для AMD.