які саме проги нейдуть нескажу, так як неюзаю сімку але постійно на форумах читаю щось типу -"у мєня нехочет работать прога ххххх, мая ОС він 7 64-біт"
Таурус правильно відповів. А ще додам, що це нова платформа, і на ній не повинні йти ті проги, які ми звикли бачити в ХР. Пора качати нові версії, бро. І ніяких проблем не буде. Ніяк не можу зрозуміти, невже всі очікували, що нова платформа буде 100% сумісною з попередньою (говорю про ХР). Якщо вже так, то тоді в топку ХР, бо на ній погано Norton Disk Doctor працює, той що під ДОС. Бо він звик напряму працювати з диском, а ХР не дає.
Чисто для мене недоліки Вінди 7-8 - це те, що вони все далі йдуть в напрямку "Для домохазяйок". І їх "інтуїтивнозрозумілий" інтерфейс для мого покоління аж ніяк не інтуїтивнозрозумілий. Бо, як згадаю, мережеві налаштування довго не міг відкрити. Я очікував їх побачити коли натискаю на іконку "Інтернет" в центрі керування. Аж там виявилось ХР-шне Мережеве оточення. Бо домохазяйкам більше і не потрібно. А знайшов потрібне в зміні параметрів адаптерів. Але доводиться звикати. Бо ставити ХР на моєму залізі сенсу немає та і ....
...тут по іншому питанню. Щодо блокування. На UEFI не вийде поставити ХР. Або костилі треба шукати (вирішив не страждати цим). От так і виходить, що заблокували. Хоча, тут навіть ненавмисно це вийшло. Просто, якщо почитати книгу по ОС за 95 рік, то там буде сказано (можливо не в усіх, але багато було таких), що БІОС - це частина ОС. Бо МС ДОС з біосом працювала постійно. Якщо згадати той же ассемблер, то мабуть процентів з 30 було звязано з біосом (преривання біоса були такі собі. Навіть я їх викликав
). Потім, в наступних віндах для сумісності вклепували "костилі". І так їх назбиралось туєва хуча. І навіщо в сучасному компі, з 12 ГБ ОЗУ костиль від того, в якому було 640КБ? Всеодно уже більшість функцій, які ці "костилі" реалізують можна зробити по іншому. Веду до того, що платформу міняти потрібно не тільки залізно, а і програмно.
ПС: на 8ку не скоро перейду, бо смислу не бачу. Я мишку не долюблюю, а про "тицяння пальцем в монітор" чи що там ввели нове (мені пофіг) - тим більше. Але колега на роботі перейшов уже на неї, і каже що не гірше, а в дечому навіть краще, ніж 7. А ноут в магазин будуть носити вічно. Бо деякі недоайтішніки заробляють на тому, що недоробили в перший раз. Навіть байка така ходила, що спочатку заражають вірусом, а при наступному візиті клієнта - лікують. Хоча, серед знайомих айтішніків таких не знаю. Є небагато людей (хм...2 крім мене), яким би я довірив встановлення вінди на своєму комп'ютерові. Таурус - ти серед них
.