Давно не постив тут.
Що ми маємо в лінуксі:
1) Файлова система зовсім по іншому принципу організована. Монтування розділів - весела фішка
(2 дні пробував примонтувати ще один вінт командами, які обгуглив з усіх сторін. А потім знайшов один сайтик, де було просто сказано - якщо хтось вам говорить що в Лінуксі все робиться командами - він в минулому столітті. В лінуксі багато чого вже робиться аналогічно як і в Вінді - з графічним інтерфейсом. Примонтував за 3 хв.
).
2) Сподобалось що папки можна перемонтувати. Як це - хз. Спробую пояснити. Основний розділ у нас знаходиться на одному логічному диску. Так от папку з нього! я можу змонтувати на інший логічний диск! Виходить парадокс (для віндузятника) - в кореневому каталозі знаходиться папка яка є іншим логічним диском. Який ніяк не може бути підпорядкований данному. (В моєму випадку Лінукс встановлено на одному розділі. Але місця мало, бо я залишив ще фат32. Я взяв і змонтував одну з системних папок на інший розділ. І якщо я не помиляюсь - він навіть на іншому вінчестері). Найбільше що тут незвичного - це коли заходиш в кореневий каталог - там, наприклад 20ГБ із них 10 вільних. Заходиш у якусь папку - там 30ГБ і 5 вільних
))
3) Сподобалось, що файл підкачки іде на окремому розділі, в який і доступу в принципі немає.
А тепер про веселе
Як і кожен поважаючий себе юзверь/чайник/ламер (потрібне підкреслити, коли будемо знати хто я
) захотів поставити дрова для відяхи. Не стандартні, які оновлюються з репозитаріїв, а пропієтарні з АТІ сайтика (у мене Radeon 9200). X-сервер ліг, отак от. (Х-сервер - це на скільки я зрозумів - оболочка, щось схоже на експлорер у віндах) Тепер працювати доводиться з командної стрічки. А оскільки команди ще не всі вивчив (спс за інфу Constantine) то буду вчитись відновлювати. Побажайте мені удачі на фронтах Антарктиди
))
ЗІ: пишу це з роботи, тому можливо не все згадав, ну і не можу зараз подивитись, що я хотів згадати.
Оляля, 199 повідомлення..