98 мене не напрягає, бо сірий колір не так напружує очі, як білий. І самих сірих елементів дуже мало, порівняно з іншими.
А Малевич мене починає напрягати одразу, як тільки його ставлю. Саме через великий контраст між чорним квадратом і іншими, яскравими елементами. А особливо коли переключаєшся на оперу з білосніжним сайтом
Хоча, якщо посидіти трішки з усім софтом, втч з Оперою, то можна було б трішки їх затемнити. Думаю, було б непогано. Але лінь.
На робочому столі заставки немає. Класичний синенький екран. (В ХР так просидів більше 8 років, в тому числі на роботах. І в 7кі те саме).
До речі, в цьому ділі я не консерватор. 98 мені подобається за те, що в ній мені просто все добре видно. І крім того, люблю стандартні інтерфейси, бо в них легше знайти все необхідне. Особливо, якщо за ПК сидить ще хтось крім тебе, і на робочому столі починається безлад. Той же вінамп, якщо приходиш до когось за комп, і доводиться мишкою шукати кнопки - починається справжня гра в відгадайку. А панель управління бачили в різних Звєрях і інших? Та там же поки знайдеш налаштування принтерів - можна забути, що хотів налаштовувати. Добре, що хоч деякі налаштування можу зробити з командної стрічки.