У нас один маленький сервіс на пхп (звязаний з бєкендом, не для публіки). І вони, як це мякше сказати, ненавидять саме в ньому копирсатись. Добре, що хоч майже перейшли на сімфоні.
Можна вічно писати ідеальний велосипед, а можна взяти готові неідеальні фреймворки, які будуть під капотом на php із тією ж «слабкою» типізацією, але з більшим рівнем абстракції і системними вимогами. Той же сімфоні теж додатково
вчити заглядати в документацію потрібно. Якщо бородаті продовжують їсти кактус заради зарплати, то хто їм винен, я вже казав десь, що ще є повно холодильників без написаних до них драйверів, а не страждати в ненависному їм вебі. Є купа галєр, де можна працювати в компаніях, які не використовують босяцький php в бекенді. Або все-таки глянути, що нового ввели в php 7+ і навчитись це використовувати.
перейти на UI (джава скрипт)
Зараз JS не лише для фронтенду, а і бекендом може бути. Можуть копирсатися в чомусь одному, буде ще легше (ніт, бо === і там є).
Ти мене зовсім не зрозумів.
Мабуть, ти мене не зрозумів. Ну, ок не можеш уявити як це працювати сам на себе, зайдемо з іншого боку: уяви, наїдуть дяді з СБУ, як на інших казіношних розробників і прикриють кантору, то для нової роботи у тебе залишиться що? Маленький принц, Ремарк і інша прочитана для душі ахінея, теж утрирую, бо залишиться щось вивчене в процесі або чому навчать на місці, але не прочитане з белетристики. Я собі цього дозволити не можу, волохатої лапи, яка влаштує по-блату/знайомству на не пильну роботу нема, те що заробляю чітко корелюється з тим, що самостійно вивчається і практикується, тому в дупу Ремарка тощо, ще є купа непрочитаного з того, що мене цікавить, що приносить профіт для того, від чого
я отримую задоволення.
Вважай, що белетристика це як ВоВ чи будь-яка інша ММОРПГ, ти граєш ще у ВоВ? І чому ні? Отож

Чи крім Ремарка більше немає нічого такого?
Кажу ж, що поки не пройду те, що у списку, навіть знати не хочу чи є.